Goede voetverzorging is belangrijk!

We besteden genoeg tijd aan de verzorging van onze huid en ons haar, maar onze voeten vergeten we vaak. Terwijl voetverzorging net zo belangrijk is. Kloven, blaren, eelt, zweetvoeten, likdoorns…. u heeft er vast wel eens mee te maken gehad. Niet altijd even prettig en daarom is het goed om de voeten extra aandacht te geven.

Waarom voetverzorging?

Onze voeten hebben het soms zwaar te verduren. Ze dragen ons gewicht en brengen ons overal naar toe. Lange wandelingen en slecht schoeisel vergroten de kans op pijnlijke blaren. Eelt maken de voeten ook niet mooier en kan bovendien pijnlijk aanvoelen. Eeltvorming ontstaat wanneer de huid langere tijd wordt blootgesteld aan druk of wrijving. Bijvoorbeeld het dragen van te ruime schoenen of het dragen van schoenen zonder sokken. Ook extreme zweetvoeten vergroten de kans op eelt. Daarnaast zijn hielkloven een veel voorkomend probleem.

Voeten bevatten weinig talgklieren, waardoor ze sneller kunnen uitdrogen, dit vergroot weer de kans op het ontstaan van kloven. Een ander voetprobleem zijn likdoorns. Likdoorns kunnen ontstaan door verkeerde schoenen of door vaak belastende bewegingen uit te voeren, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Oudere mensen hebben er ook vaker mee te maken omdat de huid dunner wordt of door Diabetes Mellitus.

Kortom, goede voetverzorging is belangrijk om klachten zoveel mogelijk binnen de perken te houden of preventief te voorkomen.

Wat doet een medisch pedicure?

De medisch pedicure is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van de complexere voet- en nagelproblematiek dan de basis pedicure. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen, hieronder verstaan we  problemen die ontstaan zijn door o.a. reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing, tevens kan zij specialistische technieken toepassen.

Voetverzorging bij een medisch pedicure begint met een zorgvuldige analyse over bijvoorbeeld mogelijke ziektebeelden, afwijkingen en drukplekken van de voeten.

Vervolgens kiest zij voor een geschikte behandeling. Dit kan een zeer uitgebreide behandeling zijn maar ook een gewone basis behandeling.

Naast het oplossen van uw al bestaande voetklachten heeft het behandelen van uw voeten ook een preventief doel en wordt klachten voorkomen, krijgt u uitgebreid advies over hoe u uw voeten het beste kan verzorgen of bijvoorbeeld over de aanschaf van nieuwe schoenen. Tevens worden de meer serieuzere klachten vroegtijdig gesignaleerd waardoor u doorverwezen wordt naar een podotherapeut of uw huisarts.

De medisch pedicure heeft een uitgebreide kennis op het gebied van specialistische technieken zoals:

 • Orthesiologie

  Het maken van Ortheses is bestemd om de teenstand te reguleren. diverse drukplekken worden hiermee ontlast aan en tussen de tenen. Drukplaatsen worden drukvrij gelegd door op maat gemaakte siliconen teenstukjes.
 • Nagelregulatie

  Nagelbeugeltechniek wordt toegepast bij ingroeiende nagels: door middel van een beugel (metaal of kunstof) worden de nagelhoeken uit de nagelwal getild en kan de nagel weer op een normale manier uitgroeien.
 • Antidruk techniek

  De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet. Hierbij worden drukplaatsen tijdelijk drukvrij gelegd door gebruik van vilt.
 • Nagelreparatie

  Bij kapotte- of stootnagels wordt een laagje gel of acryl aangebracht zodat de nagel op een normale manier kan groeien.

Luister naar uw voeten.

luister naar uw voetenPijnlijke voeten zijn niet normaal.

Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan.

De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw Medisch Pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

HAM code.

De Code van de Voetverzorger/pedicure (voorheen ook wel de HAM-Code genoemd) is een protocol voor voetverzorgers/pedicures met betrekking tot de eisen die gesteld worden aan de uitvoering van een voetverzorgingsbedrijf. Het betreft dan wettelijke eisen en branchenormen op het gebied van:

 • Hygiëne
 • Arbeidsomstandigheden
 • Milieu

De Code van de voetverzorger/pedicure is een initiatief van de Commissie Voetverzorging, waarin de brancheorganisatie, ProVoet en het HBA zijn vertegenwoordigd.

De Code van de Voetverzorger/pedicure is in een uitgebreide en verkorte versie verkrijgbaar bij de Commissie Voetverzorging van het HBA of via de website van het: Hoofdbedrijfschap Ambachten.

Binnen pedicurepraktijk La Pedica wordt middels dit protocol gewerkt.

Openingstijden

Ma, Di en Do: 09:00 - 17:00 u
Woensdag gesloten
Vrijdag tot 14:00 u

Omdat er ambulante diensten worden aangeboden kan het zijn dat de openingstijden soms niet overeenkomen met bovengenoemde.

Contact/Vragen

Neem vrijblijvend contact met mij op!

La Pedica
Muiderwaard 242
1824 XV Alkmaar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-53438866

Afspraken

Indien u een afspraak niet kunt na komen, dient u dit minimaal 24 uur van te voren af te melden.

Afspraken die tenminste 24 uur van te voren worden afgemeld worden niet in rekening gebracht.